Ikke alle barteelskere er like heldige som oss

Lover og regler er absolutt nødvendig, og et moderne samfunn slik som i Norge kunne aldri fungert uten et regelverk. Uten lover kunne man ranet folk uten at det fikk konsekvenser for en. Derfor er det trygt og godt med lover, slik at en kan gå rundt i sitt eget nabolag uten å bli ranet eller slått ned. Vi har også andre typer lover som for eksempel sikrer at ingen kan ta eiendommen din fra deg. Lover er med andre ord vel og bra. Men Norges lover kan sies å være relativt kjedelige til sammenlikning med de amerikanske lovene. Tenk hvilken kreativitet og humoristisk sans man må ha hatt for å kunne skrive mange av de amerikanske lovene, her er et par eksempler: I Oklahomakan man bli arrestert for å skjære grimaser til en hund. Og i Texas er det ulovlig å male graffiti på en annen manns ku. 

Hvem har vel ikke misunnet dem som satt og skrev mange av de amerikanske lovene? Til tross for at det krever litt kreativitet og fantasi, må det ha vært en relativt festlig prosess. Men for all del, de fleste av lovene er nyttige og det er viktig å ha klare regler for hva som er rett og galt.

De fleste av disse lovene er så absurde at de ikke rammer så mange mennesker. De aller fleste vil nok ikke finne på å male graffiti på en annens ku, selv om en ikke var hindret av loven. Men noen av disse lovene rammer dessverre også helt uskyldige mennesker. Noen av dem straffer uskyldige menneske på grunn av deres personlig og moteriktig smak. Noen av lovene kan rett og slett ødelegge hverdagen til mange mennesker, mennesker som ikke har noen grunn til å bli straffet. Den groveste loven i forhold til å straffe uskyldige menneskene finner sted i Nevadas grunnlov:

I Nevada er det ulovlig for en mann med bart å kysse en kvinne.

Denne loven syntes jeg at av uten grunn går for hardt ut mot dem som av personlige grunner har valgt å anlegge en bart. Selv er jeg en stor fan av menn med bart. Men selv jeg syntes at å aldri kunne kysse en kvinne er for mye og ofre for barten. De aller fleste vil en gang i livet skaffet seg kjæreste og kone, men hvordan skal man kunne gjennomføre en vielse uten et kyss? Spesielt hardt er det for mannen siden barten er en skikkelig kvinnedrager. Det vil være helt umulig for en mann å motstå alle kvinnene som kaster seg etter ham på grunn av hans lekre bart. For og sitere Bjørn Eidsvåg: "Bare ein mann, som gjør så godt han kan", så kan man forstå at dette vil være en umulig oppgave. Det er derfor veldig trist å høre at ingen menn i Nevada som ønsker å kunne kysse en kvinne, kan ha bart.

Ikke bare går denne loven hardt ut mot mennene i Nevada, men også Nevadas kvinner. De vil aldri kunne se deres kjærester med bart, og må gå i byen uten å se en eneste mann med bart (mest sannsynlig). Hvilket liv vil det være? Denne urettferdige loven rammer altså hele Nevadas uskyldige befolkning.

Heldigvis finnes det ingen regel uten unntak. Og i denne loven finnes det også selvfølgelig et smutthull. Regelen presiserer at det er forbudt å kysse kvinner, ikke menn. Så om du foretrekker menn, er du så heldig at du kan beholde barten. I tillegg går det jo an å ha bart litt av og til. Hvis en mann fra Nevada er singel en periode, kan han jo skaffe seg bart for en periode. Men da burde en være meget forsiktig. Da vil det være veldig lett og bryte loven hvis man mister kontrollen for et lite øyeblikk. Og hvis menn fra Nevada sårt skulle ønske seg en kjæreste, burde barten virkelig få sakene i sving.

Det finne også en annen lov i USA som angår barten:

I Alabama er det ulovlig å ha på seg en løsbart som skaper latter i kirken.

Denne loven rammer ikke de fleste menn med bart. Men skulle en mann være så uheldig at han ikke kan anlegge en ordentlig bart, må han være ekstra forsiktig når han skal kjøpe seg en løsbart. Den skal se naturlig ut, slik at den ikke vil skape latter. Loven burde i bunn og grunn ikke gå så hardt ut menn med løsbart. Man burde ikke klandre en mann som kjøper løsbart, for hvilken man ønsker seg vel ikke en skikkelig fin bart?

Når en ser hvilke forhold en mann i Nevada må leve under, kan man virkelig takke gud for at vi lever i så godt land som Norge. Så neste gang du føler deg lei av livet ditt, må du tenke på de som ikke er like heldige som oss.

-          - M

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Finbart

Finbart

22, Øystre Slidre

Denne bloggen hedrer fine barter i alle størrelser, fasonger, farger og formater. Verden hadde vært så mye bedre hvis alle hadde hatt bart! Kan kontaktes på finbart@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits