Årets fineste bart

Inspirert av bartehysteriet rundt Stordalen i begynnelsen av januar, startet Dagbladet i gang en uhøytidelig konkurranse for å kåre Norges fineste bart og ikke minst landets bartekonge. Det ble sendt inn mange bilder med stor variasjon, små barter, store barter, snurrebarter, trønderbarter og flagrebarter.  De fem fineste ble valgt ut som finalister, som nettavisens lesere kunne stemme på.

Med hele 35 prosent av stemme stakk Jan Håkon Bekkavik av med en soleklar seier, og kan dermed kåres til Norges bartekongen med landets fineste bart.

Han har tidligere vært med i mustasj-VM to ganger, og har en andreplass i puljen ?freestyle? som sitt beste resultat, noe som er svært beundringsverdig. Han er i tillegg medlem i Den Norske Mustasjklubb, som stille strenge krav til medlemmene sine. Ikke hvem som helst kan melde seg inn, man må søke, anbefales og intervjues. Den blir regnet som gangske eksklusiv.

Bekkavik sier at en Mustasj eller bart markerer en skikkelig mann, og understreker også at klubben er svært interessert i å rekruttere yngre medlemmer.

Norges fineste bart, eller mustasj som han liker å kalle den, krever, som du kanskje allerede har tenkt på, godt med stell. Bekkavik bruker minimum et kvarter hver morgen på å stelle den. Da bruker han en mild shampo, føner, grer den med kam og legger på voks. Han har både selskapsvoks og daglig voks.

En mustasj eller bart krever altså en god del stell, men blir en del av personligheten din samtidig som du får deg en interessant hobby. Er du en av de mange som sitter med en skjult drøm om å bli bartekonge en dag, ja, da burde du lese årets vinner sine beste råd:

- Det er viktig at en på et tidlig tidspunkt faktisk blir klar over håret på overleppa.

- Begynn å stell barten så tidlig som mulig, bruk voks og kam. Ustelte barter er ikke vakkert.

- Vis at du bærer den med verdighet!

- Veksten kommer ganske fort, husk å bruke en god og mild sjampo.

- Få i deg nok øl! Øl er nemlig rik på B-vitamin, som er bra for håret. Drikker du ikke øl, kan du spise en teskje med ølgjær daglig, det er veldig bra for hårveksten.

- Vær tålmodig, barten må klippes og justeres en gang i måneden. Det kan se litt håpløst ut til å begynne med, men etter noen måneder begynner mustasjen å ta form.

-T

 

Ps. Vi oppfordrer til måtehold når det kommer til alkohol, samt opprettholdelse av den faktiske aldergrensen for konsum og inntak av alkoholholdige drikker.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Finbart

Finbart

22, Øystre Slidre

Denne bloggen hedrer fine barter i alle størrelser, fasonger, farger og formater. Verden hadde vært så mye bedre hvis alle hadde hatt bart! Kan kontaktes på finbart@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits